DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

CHS SHIH-TZU & Úprava psů & Alternativní terapie

 Výstavy 2009/Shows 2009

Mezinárodní výstava Praha

8.11.2009, rozhodčí: K. Hořák

Na tuto letošní poslední výstavu v ČR mě nalákaly obě dvě mé kamarádky a to jak Ivetka, tak Daniela-obě přihlásily své holky a tak jsem si nejdřív řekla, že tak či tak pojedu třebas jen na ,,kukačku" protože už nic v ČR s Nobleskou nepotřebujeme....ale pak mi to nedalo a aby to Noblese nebylo líto, že pojedu na výstavu bez ní...tak jsem jí příhlásila....i trochu z recese, co na ní tentokráte řekne rozhodčí, který ji minulý rok zadal na klubové výstavě BOB! A, abychom nebrali náhodou někomu tituly, nahlásila jsem ji do otevřené a ne do šampionů, aby si případně další fenky mohly dodělat GRANDA..................jenže vše nakonec bylo jinak, Noblesa byla minulý víkend v nejlepším s háráním a tak jsem si řekla, že nebudu nikomu dělat zle a když opravdu nepotřebujeme žádný titul- nebudeme zbytečně dráždit pejsky...naší ,,voňavkou". A tak vznikl plán B...že budu předvádět mladou Mendy a že když nejede Noblesa...je tu jistá šance na úspěch nejen s CACem....ale, že by se nám mohl třeba poštěstit i CACIB............

Jenže milá Mendynka si postavila hlavu a asi se bála, že ji budu v Praze honit v kruhu stejně jako před měsícem v Bratislavě, kde jsme si tedy opravdu zasprintovali:-))))) a už ráno při zkoušení v kruhu se sekla a že teda se mnou už zásadně nepůjde....no nic, takže se nedalo nic dělat a vše bylo jen a jen na Ivetce. Já jsem se pokusila Mendy učesat- z čehož byla taky dost otrávená a vůbec ten den se jí na výstavě vůbec, ale vůbec nelíbilo:-((((

 

otrávená Mendy:-))))))

Mezitím jsem si v kruhu vyzkoušela má ,,miminka":-))) a to sice Godýnku a Francisku, které přijely na výstavu trénovat a otrkávat se, Godýnka už byla v Brně, kde se předvedla jako ostřílený borec, v Praze byla opět ve svém živlu- energii a nadšení z výstav by mohla rozdávat a v kruhu je hotový sprinter, tak doufejme, že jí to nadšení vydrží:-)))) Franciska byla na výstavě poprvé v životě, z tolika lidí a pejsků byla sice značně překvapená, nicméně v kruhu se mnou i s paničkou chodila naprosto úžasně a ještě si přitom vrtěla ocáskem, takže doufám, že i jí se výstavy zalíbí...neb už od příštího roku jich má několik naplánováno:-))))

 

Franciska+Godýnka:-))))

Poté následovala úprava Danettky ani jí se v Praze moc nelíbilo- a nemám ji to za zlé, neb tato výstava patří k nejdražším a o vytápěných halách se nám může jenom zdát, my i pejsci pěkně prostydli- a svorně jsme si všichni říkali, že do Prahy- v listopadu už snad raději NIKDY!!! Přesto se Danettka předvedla hezky, ale na pana Hořáka, byla malý, hubený skřítek....ale s úsměvem na rtech dodal, že co by jsme po Danettce chtěli, když panička je taky diblík:-)))))

A Danettce zadal Výborná 2!!!!

 

Tak jako vždycky se posuzování pana Hořáka- neslo v úsměvném tónu, neb jeho zcela ojedinělý přístup k posuzování nemá široko daleko obdoby- pro jedny je to rozhodčí milovaný, pro druhé zatracovaný. Já musím říct to, že on je zkrátka ,,šoumen" - je super, že i návštěvníci z výstavy něco mají, když lidé přijedou na výstavu prvně v životě- vůbec nemají ponětí ,co se v tom kruhu děje, proč se chodí, tak či tak a proč ten či onen pejsek zkončil poslední, když je tak hezký....pan Hořák, vše hlasitě okomentuje, bez ostychu řekne i to co on sám preferuje- neb i o tom jsou výstavy- pro každého rozhodčího je to nejpodstatnější něco jiného...pro někoho je to pohyb, pro někoho povaha, kostra či zuby nebo srst......................no a tak nejen vystavovatelé, ale i návštěvníci věděli- o co v kruhu vlastně jde. Občas má někdo dojem- že u tohoto rozhodčího záleží i na tom.....co má handlerka na sobě:-))) a že více ,,nadržuje" fenkám...tak nám v Praze ukázal...že ne vždy je to pravda...........dokonce nechal zvítězit i ,,handlera" a BOB zadal psu, nikoli feně:-))))), ale i tak jsme se všichni u kruhu velmi dobře bavili,neb průpovíkdy a komentáře - byly vážně SUPER!

Ivetka s Mendy měli v mezitřídě konkurenci 2 fenek a i když Mendy dávala dost najevo, že se jí na výstavě fakt nelíbí a dala Ivetce pořádně zabrat:-)))))) tak dle rozhodčího- byl výsledek jasný a bez dlouhých okolků jí zadal CAC.....v otevřené byla pouze 1 fenka a v šampionkách také, navíc šampionka nenosila ocas a tak zcela nekompromisně nezískala titul....o CACIB tak nastoupila pouze Mendy a fena ze třídy otevřené....ač Mendy stále neběhala, tak jak to umí, když se jí chce.....opět zcela jednoznačně a bez dlouhého rozmýšlení- zadal CACIB pan rozhodčí právě jí!

Takže to holky zvládly na jedničku!!!!! Je super, že si Mendy během posledního měsíce načala hned několik šampionátů........slovenského, českého....a také INTERŠAMPIONA.......:-))))

A jelikož jsme v Praze neměli šanci pořídit žádnou kloudnou fotku /neb jsem si inteligentně zapomněla nabít foťák:-(((((( Tak jsme fotili dnes ...a tady je výsledek:-))))

 

Na výstavě jsem také pomazlila a vyfotila /než se totálně vybila baterie:-))) vnoučka našeho Amora....malého Agouška...který v konkurenci 3 dorostenců zvítězil:-)))) Gratuluji šťastné majitelce a chovatelce /CHS Disanfé/

 

Jsem ráda, že jsem si výstavu se spoustou přátel fakt super užila....všem děkuji za príma den, za gratulace k narozeninám a za velmi přijemné zakončení letošní výstavní sezóny!!!!!!

No a příští rok se těším - že se na výstavy rozjedou další  naše mladé naděje......a to Godýnka, Franciska...Gina......a možná i Fifi....:-)))))

Národní výstava psů Brno

18.10.2009, přihlášeno 30shih-tzu

rozhodčí: paní L. Ubrová

Na této výstavě měla svou premiéru malá Godýnka...čili náš odchov: Goddess Imperial Bohemia

která se úžasně předvedla ve třídě štěňátek a získala známku Velmi nadějná!

Ve třídě mladých fen bylo přihlášeno 9, nastoupilo 6 a Danettka získala -Výbornou 2!!!!!

 

Moc děkuji majitelce Daniele Čermákové za výbornou prezentaci mých odchovů a gratuluji!!!!

Zde je také odkaz na nové stránky na kterých se o holčičkách můžete dozvědět více:

www. danetta.cz

Speciální evropská výstava

TIBET DOG EUROPE

+

Světová výstava 2009

Worl dog show

Bratislava 10-11.10.2009

Na letošní vrcholný kynologický víkend- jsme se připravovali dlouho:-)))))) Od té doby co se veřejně vědělo, že je Bratislava nominovaná na pořádání světovky, bylo jasné, že se pojedeme přinejmenším podívat, ale Ivetka opět neváhala také přihlásit a to nejen Noblesu, ale letos i mladou naději Mendy. Já osobně, když jsem si přečetla delegované rozhodčí pro naše plemeno- tak bych nehlásila. Docela mě zamrzelo, že výběr rozhodčích žádná ,,světová bomba" teda nebyla- většinu tříd psů posuzoval německý rozhodčí Habig, který  již posuzoval i světovou výstavu v roce 2006..a to přímo v sousedním Polsku a taktéž třídy psů-no nevím, jestli je ve světě tak málo rozhodčích pro naše plemeno, že se musí takto brzy po sobě opakovat ten samý...????? No budiž, mnoho lidí to určitě uvítalo- neb alespoň věděli do čeho jdou:-) Co se tříd fen týká- tak výběr rozhodčí z Finska to pro nás středoevropany také nebyla žádná velká výhra......a jak jsme viděli i na únorovém Brnu......,,severští rozhodčí" to umí pěkně ostře ,,kosit" a leckdy jim vůbec nevadí-že vyháží celé třídy s VD či D a nezadají žádný titul. Navíc o Marii Talvitii- ať jsme všichni ,,googlovali" jak jsme chtěli, nic ve spojení s plemenem shih-tzu jsme nenašli..........takže jsme si všichni dělali legraci, že doufáme, že na světovce nebude plemeno shih-tzu posuzovat prvně v životě:-)))))) Každopádně Bratislavu máme za rohem a byl by hřích nejet anebo se jen dívat- to umí každý, takže jsme si řekli, že rozhodčí- nerozhodčí- prostě jdem do toho a ono to nějak dopadne.

Když jsme se navíc dozvěděli o TIBET DOG EUROPE, která se konala právě při příležitosti světové výstavy-taktéž v Bratislavě - přihlásili jsme se i tam.......že si ten víkend patřičně vychutnáme.

Vyrazili jsme v klídku a pohodičce už v pátek kolem poledního, v Brně nás k sobě na ,,palubu nalodili" Míša s Davidem a pokračovali jsme směr Senec, kde už jsme měli zamluvený super privátek. Ubytování nemělo chybu a s Míšou a Davidem bylo o pohodičku a bezvadnou náladu, stejně tak jako o dobré jídlo a pití postaráno:-) Po loňských dopravních ,,eskapadách" na evropské výstavě v Budapešti, jsme se chtěli vyhnout dopravnímu kolapsu a tak jsme ráno nelenili /tedá já osobně bych raději lenila:-))))), ale byla jsem holt donucena vstát v nekřesťanskou hodinu/ a ve 4h ráno- byl krutý budíček- ve 4:45 jsme vyjížděli a něco po 5h ranní už jsme stáli ve frontě před hlavní branou- a to teprve jako cca 15auto- takže nádhera! Od čtvrtka už jsem od přátel věděla, že sobotní den strávíme venku pod přístřeškem / ať žije SUPERSTAR- která zabrala halu C v Inchebě a díky, které jsme úžasně vymrzli!!!!!/. Říkala jsem si, že to nebude tak hrozné a vyzbrojena trikem, svetrem, sakem a teplou bundou- jsem si naivně myslela, že mi zima nebude...........tak to jsem se pekelně spletla a nebýt Libušky Holakovské a Jany Hynlové, které mě doslova zachránily život / .....a to fakt není nadsázka:-)))) a půjčily mi jak teplou deku ještě přes oblečení, tak nádhernou teploučkou kožešinu- do které jsem zabalila nejen sebe, ale hlavně Noblesku, která zabalená do 2 deček se chuděra klepala ještě víc já. Holky moooooooooooooooc Vám děkuju- bez Vás bych se možná z Bratislavy vracela v kostce ledu!

TIBET DOG EUROPE- posuzoval španělský rozhodčí pan Baskaran, se kterým jsme se potkali už před měsícem v Boleslavi, jak Mendy, tak Noblesa u něj získaly V2, res. CAC.....takže jsme si velké naděje nedávali. Ač jsme si to předem nedomlouvali- Ivetce nebylo zrovna nejlíp a tak mě poprosila, jestli bych s Mendy do kruhu nešla já. Po ranních peripetiích se třídou, ve které bude- jelikož Mendy byla od začátku hlášená do mezitřídy- tak nejdřív ji pořadatel zařadil do mezitřídy, ale psů!!!!!!! A ráno jsme v katalogu zjistili, že ji pro změnu přehodil do mladých....naštěstí nás poté správně zařadili a nastoupili jsme tedy do mezi, kde nás bylo dle katalogu 7.

Tentokrát se Mendy panu rozhodčímu líbila až moc a ve své třídě získala CAC a nechala za sebou i nedělní světovou vítězku!

 

Velké poděkování patří Míše Hranické- za vynikající GROOMING Mendy!!!!!

Rychle jsem běžela Mendy vyměnit za Noblesu, malá doúprava a opět jsem upalovala do třídy šampionů. Noblesa se dle mě předvedla naprosto bezchybně a na to, že se celý den klepala zimou - běžela jak o život a kupodivu dostala i  lepší posudek než v Ml. Boleslavi.......no nevím, nevím...jestli se za ten měsíc tak radikálně změnila:-))))) Každopádně jsme si vyběhali res. CAC

 

Opět úprk zpět pro Mendy a nástup do boje o vítězku TDE- naději jsem si nedávala žádnou. Navíc Mendy už po tolika kolečkách zradil top-knot, který ji zakryl oči, neviděla na krok a ke konci už mi nechtěla chodit, proto děkuji Martině Smetanové, za bleskovou pomoc a podání skřipce, kterým jsem rychle sepla chlupy - pan rozhodčí evidentně viděl, že jsme měli problém s tím, že nevidíme na cestu, takže nás nechal ještě všechny běžet rozhodující kolečko- kde se Mendy opět krásně rozešla a když přistoupil k nám a ukázal na 1. místo- nevěřila jsem vlastním očím. Měla jsem hroznou radost!

Princess Mendy of Iveko-Dog se stala vítězkou TIBET DOG EUROPE 2009- SKAR-MO!!!!

 

Po výstavě jsme se všichni těšili do tepla, nejdříve jsme si zašli na výbornou teplou večeři a na penziónu bouchlo nezbytné šampaňské k oslavě sobotních úspěchů. Míšu navíc čekalo koupání a foukání Moničky, neb ji měla přihlášenou jen na světovou výstavu - v sobotu nám všem moc pomáhala s česáním a focením. Já s Ivet a holkama jsme padli na kutě asi ve 22h s tím, že na neděli jsme čekali velký nával a tak jsme se rozhodli pro vstávání už ve 3:30!!! Načež nás po usnutí přímo o půlnoci vzbudil snad půlhodinový ohňostroj- nevím, co se kde v Senci slavilo- ale evidentně to stálo za to! Noblesu by v tu chvíli asi neprobudili ani rány z děla- ta řezala jako dřevorubec, absolutně nechápala, co má znamenat to noční vstávání ve 3:30- po 4h ranní jsem ji přenesla do auta, kde si ve svém chrápání vesele pokračovala. My jsme u Incheby měli ,,spicha" ještě s Jančou a Martinem, kteří se přijeli podívat a jeli jsme se zařadit do fronty před hlavní bránu- v neděli bylo vidět, že jsme přijeli dřív, neb jsme tentokrát byli cca asi 6auto:-)....prodřímali jsme se do 5:30 a opět zcela bez problémů  jsme se dostali do areálu a celý natěšení na teplou halu, vyrazili ke kruhům:-)))))) Místa bylo habaděj a tak jsme si našli a zabrali celý soukromý koutek-no spíš celou stěnu! Den ubíhal rychle a kolem nás se nakupila bezva česká parta, takže bylo o zábavu postaráno.

V našem kruhu začala finská rozhodčí posuzovat přecpanou třídu mladých psů a když všichni viděli- jak krásná zvířata vyhazuje s VD jak na běžícím pásu, začali nám úsměvy na tváři trošku trnout. Veseleji bylo až u třídy dorostu fenek- kde zvítězila rozkošná fenečka z Čech! V mezitřídě, kde si nastoupila Ivetka s Mendy již sama- se to opět VD jen hemžilo - Výborná byla zadána jen na pořadí prvních 4 fen! Takže bohužel i Mendy odešla v neděli s VD........:-(((

 

Do třídy otevřené nastoupila Míša s Moničkou, holkám to šlo přímo úžasně, byla radost na ně pohledět. Monička vypadala úžasně jak v pohybu, tak v postoji, když zůstala ve výběru s výbornou - všichni jsme si oddychli, když zůstala ve výběru prvních 4- začalo velké ,,české fandění" a když postupně odpadávaly fenky na pořadí a rozhodčí pokynula na Míšu a 1. místo!!!!!!!!!! Všichni jsme vřískali radostí a říkali si, že alespoň jedna třída fenek dopadla naprosto zaslouženě!!!!!!!!!!!!!!! Míšulko- ještě jednou Ti patří ohromná gratulace- určitě máš v živé paměti- jak jsem ještě nedávno prohlašovala- že přijde doba, kdy nám všem ,, natrhneš prd.l" a ono to netrvalo ani tak dlouho!!! Moc ti to přeju a doufám, že tohle vše je stále ještě jen začátek a že se všichni budou ještě hoooodně divit:-))))

 

Ch. JCh. Jacquel Monica z Targenu- výborná 1, CAC!!!!!!

Celé dopoledne jsem přemýšlela jak Noblesu upravím, čekala jsem, v jaké úpravě budou nastupovat třídy přede mnou a že se pak rozhodnu, zda česat top-knot, nebo jít na blbečka, další otázka bylo žehlení, zda ponechat jemné zvlnění, od toho jak jsem v sobotu balila v té šílené zimě do dek a všeho možného a vlhko při venčení tomu taky nepřidalo- neb zda chlupy hezky srovnat do latě..........dlouho jsem si říkala, že se přizpůsobím rozhodčí, neb bylo v řadě případů vidět- že srst je to poslední co ona řeší a že naše dlouhé vousy a upravená hlava budou spíš handicap- než nějaký velký přínos....ale pak jsem si řekla, no co- jsme na světové výstavě a dělám reklamu sobě a přeci kvůli rozhodčí nebudu česat a upravovat tak, aby to mé feně neslušelo a mě osobně se to nelíbilo- nebude na mě přeci  koukat pouze rozhodčí, ale také desítky vystavovatelů a chovatelů z celého světa- takže ať dle toho vypadáme, takže  jsme učesali klasický top-knot- ale s mírou- nepřeháněla jsem to s tupírováním a na hlavě nedělala ani ,,thajsko ani itálii" a srst jsem vyžehlila- neb mi celé dopoledne cukala ruka- protože zvlněnou srst tedy opravdu nemusím.

 

Já nastupuji s Noblesou ve třídě šampionek a spolu s námi ještě dalších 7 fenek- v této třídě jako v jediné!!!! nepadlo ani jediné VD a všechny šampionky si odnesly výbornou!!!!! Což svědčí o jejich kvalitě!!!! Neb i v případě třídy psů- šampionů odešlo několi jedinců pouze s velmi dobrou. Konkurence tedy byla velká a bylo to jen o osobním vkusu rozhodčí a o tom, která fena ji padne do oka - či bude něčím blízká pro její vkus. Neb v pohybu i statice se jí šampionky líbili evidentně všechny. Do výběru prvních 4 jsme se nevešli- bez výběru zůstala i fenka, která v sobotu na TDE stanula před námi a vítězí - italská fena , kterou jsme loni v Budapešti na Evropské výstavě nechali za námi na 2.místě:-) Já osobně jsem přešťastná za VÝBORNOU- neb jsem celý rok tvrdila, že si k finské rozhodčí jedeme pro Déčko:-))))) Takže pro nás je to velký úspěch- neb výborných padlo opravdu velmi skromně! A velmi dobrých si odneslo opravdu mnoho vynikajících jedinců včetně thajského psa a BOB ze sobotní evropské výstavy tibetských plemen- takže tady člověk vidí- že jiný kraj- jiný mrav a co rozhodčí, to jiný vkus a to co zazáři jeden den- druhý den zůstane bez povšimnutí.

 

 Každopádně české šicky i u takto přísných rozhodčích- válcovali světovou elitu a mnoho českých psů stálo na pořadí-  mezitřídu, otevřenou i šampiony , vč. světového vítěze- vyhráli čeští vystavovatelé.

Taktéž NEJLEPŠÍ DOROST světové výstavy putoval do ČECH!!!!

A nakonec i BOB získala česká veteránka!!!!

Co dodat závěrem??? Ač osobně nemám ráda výstavní víkendy a 2 výstavy za sebou- tento víkend jsem si užila a určitě to stálo za to!!!! Světová výstava v Bratislavě byla největší v historii FCI a myslím si, že její úroveň byla poměrně slušná- čekala jsem větší blázinec a více nedostatků - takže pokud nepočítám sobotu venku. Byla jsem příjemně překvapena! Jak už jsem výše psala- každý rozhodčí má jiný vkus a jako každá jiná výstava, tak i ta světová je především o štěstí i o náhodě.

Já jsem měla v Bratislavě jednoho velkého favorita a absolutním BIS se pro mě stal tento nádherný pejsek:-))))

 

Velké poděkování patří Míše a Davidovi, že nás bezchybně odvezli tam i zpět. Navíc David dokázal nemožné a do auta nacpal všechny naše věci!!!!! Taktéž jemu i Míše děkuji za fotky, které pořídili v sobotu i v neděli. Dále děkuji za zaslání fotek manželům Stehnovým a Býškovým!!!!! A samozřejmě velké díky patří Ivetce Kozákové- za to, že mě k těmto výstavám opět ,,dokopala"- ač jsem opravdu neměla nejmenší zájem vystavovat:-))))) Za veškerou pomoc a za to, že odchovala tak bezvadné holky- jaké Noblesa i Mendy bezesporu jsou!!!!!

 

 


 

Klubová výstava Shih-tzu klub ČR

hotel STEP- Praha

13.9.2009

Letošní vrcholná klubová akce se konala opravdu ve velkém stylu-úžásně vybrané prostory hotelu STEP vyhovovaly snad každému-takže ve zkratce-krásné prostředí, příjemný rozhodčí, pohodová atmosféra a v neposlední řadě velmi krásný den prožitý se spoustou našich přátel.

Na letošní klubovku jsem byla rozhodnuta vyrazit hlavně na pomoc mým odchovům, kteří byli přihlášeni jak na výstavu tak na bonitaci- především náš Don Juan měl mít svou ,,společenskou premiéru/bohužel byl před výstavou zcela neplánovaně ostříhán- neb majitelé nezvládli náročnost péče o dlouhou srst- za což se na ně vůbec nezlobím- u začátečníků se s tím dalo počítat a tak se Chuanek těší volnosti pohybu bez dlouhého závoje:-)))). A když jsem přemýšlela koho na výstavu ,,vytáhnu" já- padla volba na Nelinku, která je momentálně ve skvělé kondici- vypadá lépe než kdy předtím- konečně se nám po 2 porodech nádherně zakulatila-nabrala potřebná kila i krásně nasrstila a tak si ve svých téměř 6ti letech zasloužila prezentaci ve třídě šampionů:-)))

Takže v našem výstavním týmu byla tentokrát matka a dcera- alias Nelinka s Danettkou:-)

Danettka se předvedla ve třídě mladých, kde bylo přihlášeno 8 fenek, nastoupilo 6 a Danettka získala krásné 4.místo a známku Výborná! 2 fenky za ní již odešly s VD. A po výstavě se naprosto bez problémů a vzorně předvedla při bonitaci, kterou zvládla spolu se svou paničkou na jedničku s hvězdičkou a tak Vám oběma holky moc a moc děkuji za bezchybnou prezentaci a gratuluji k úspěšnému absolvování bonitace!!!!!!

 

Nelinka se utkala ve třídě s ruskou fenkou- která získala CAC, Neli byla na pana rozhodčího trochu vyšší- i když já osobně nechápu- co je na 24cm v kohoutku- tak vysokého:-)))) navíc italští rozhodčí jsou zvyklí na mnohem vyšší nohatce:-)) A tak nám muselo stačit res. CAC.Každopádně já osobně jsem s Neli spokojená až moc- má krásnou kompaktní postavu a zraje nám jako víno,navíc si až do svých 6ti let udržela nádhernou červenou barvu!!!-takže se s ní na výstavách ještě budete moci setkávat...i když v přístím roce ji doufejme přibudou opět mateřské povinnosti a my si budeme přát, abychom se dočkali nějaké podobné povedené dcerušky- nástupkyně:-))))

 

 

MVP Mladá Boleslav

30.8.2009

rozhodčí: M. Baskaran /E/

K sepsání reportáže k letošní MVP v ,,Bolce" se dostávám přesně týden poté...proč...k tomu se brzy dostanu:-((( Myslím si, že mezitím už o této výstavě bylo napsáno a řečeno mnohé, takže, abych nikoho moc nenudila-vezmu to trochu z jiné stránky:-)))))))

Po 4měsíční výstavní pauze jsem vyrazila jen proto, že jsem si chtěla ,,prubnout" rozhodčího, který je vypsán i na letošní speciální evropskou výstavu tibetských plemen při světové výstavě v Bratislavě, jak už je dlouho známo a jak to udělalo, troufám si tvrdit cca 70% ostatních, proto byla účast téměř rekordní /nevím jak dříve, ale za 7let co vystavuji, takovou účast na mezinárodní výstavě v ČR nepamatuji- 51šicek- se leckdy stěží sejde i na výstavě klubové či speciální/ Jiný důvod a vyšší zájem nebyl- neb Noblesa má z ČR už vše /jak českého šampiona, tak klubového i Granda a sběratelé titulů opravdu nejsme- tapety z CACových a CACibových kartiček se mi do bytu barevně moc nehodí-)))))))/ A to jsem ještě pár dní před výstavou hodně zvažovala- zda vůbec vyrazíme, neb když jsem viděla ta tropická vedra, která byla těsně před výstavou- byla jsem rozhodnutá, že v případě tropů Noblíka nechám doma- neb Boleslavská hala /dá-li se to bakelitové monstrum- vůbec halou nazvat!!!!!/ je v létě každoročně o život jak lidí, tak především pejsků- neb honit chlupáče typu šicek, v odporném dusnu, kde se nedá ani pořádně nadechnout, to je opravdu ZA TREST! A Noblesa stejně jako já vedra snáší opravdu špatně a za to mi nějaká výstava opravdu nestojí!

V sobotu se počasí trošku umoudřilo a vypadalo to na vcelku přijatelné teploty, takže jsem vykoupala, Noblesa byla nepříčetná radostí, neb měla výstavní ,,absťák" a nemohla ani dospat-jelikož její výstavní sonar říkal- pojede se na výstavičku...hurááááááááááááá! Ráno jsem dorazila asi v 7:30 a místo už nám držela Ivetka Kozáková,později se k nám do party přidala ještě Dana s Jirkou a Danettkou a nechyběla ani Sylva s Edíkem-udělali jsme krásný ,,rohový kutloch" a zakuklili jsme se tak, že pak nebylo možné přes ucpané uličky ani projít na WC:-))))Všichni jsme byli zvědaví, jakým stylem bude probíhat posuzování španělského rozhodčího, nejprve před námi posuzoval papilony- můj osobní dojem byl: NIC překvapivého...čili, klasika v požadavcích na handling, prohlídka na stole sice důkladná, ale že by dle toho vypadaly výsledky to ne....na to, že se pan rozhodčí tvářil hrozně přísně a zároveň odměřeně a neosobně, tak snad nepadlo ani jedno VD a u šicek to mělo stejnou tendenci i ráz. Takže účel byl splněn- dostali jsme výbornou /jako všichni:-))))))))))

Ale teď vážně:-)))) Ve třídě jsme se potkali s naším kamarádem Robertem Patalasem a jeho krásnou holčičkou Madam Buterfly, která získala CAC a dokončila si tak českého šampiona- ještě jednou moc gratuluji!!!! A Noblesa získala res. CAC- posudek jsem si z AJ přelouskala už v Bolce, vše jsme měli very well:-)))Jen s jedním slovíčkem jsem si nebyla jistá....a jelikož to byl náš nedostatek ...přeložila jsem si to až doma a docela mě to pobavilo.....výtka totiž zněla v překladu něco na způsob: Mám raději silnější ,,zadek"..........Takže od té doby se Noblese doma smějeme, že má malou prdelku a dopřáváme ji ještě větší hojnost piškotků, aby to do Bratislavy dohnala:-))))Nicméně, já osobně jsem měla z Noblíka velkou radost, neb si výstavu hrozně užívala, zkrotit ji v kruhu bylo tentokrát skoro nad mé síly, neb by radostí nejraději skákala, ocas si vrtěním pomalu vykloubila-zkrátka měla neskutečnou radost, podařilo se mi ji po dlouhé době hezky učesat, celé dopoledne si užívala výstavní atmosféry a kupodivu v tom hrozném dusnu neměla ani jazyk až na zem..................takže pro mě bylo vše SUPER!

Ivetka s Mendy vyběhali taktéž res. CAC a Danettka v mladých výborná 2-na stole se při podrobné prohlídce chovala naprosto dokonale, v pohybu tentokráte semtam zazlobila, ale vesměs jsem z jejího předvedení měla hodně dobrý pocit.

Sylva s malým úžasným Edíčkem ve třídě dorostu /nebo spíše třídě importů:-)))) neb se sešla konkurence dalších 2 moc hezkých importovaných pejsků- Velmi nadějná 2.

Má radost a dobrá nálada z výstavy však netrvala dlouho- neb v pondělí odpoledne mě v práci  přepadla šílená nevolnost- nejprve jsem si naivně myslela, že se ozývá můj starý kamarád žlučník, jenže žlučník by byl proti tomuto procházka růžovým sadem, bolesti pod žebry a na hrudníku se tak stupňovaly, že k večeru už jsem nemohla ani chodit, když se přidalo silné zvracení,bolesti svalů a kloubů takové síly, že mě bolelo i to, když jsem se přikryla dekou, poslední kapka přišla v podobě křečí do končetin , že jsem najednou přestala cítit ruce ...........a zkončila tak v pondělí v noci v nemocnici na kapačkách, kde mi navíc naměřili teplotou 40!....../ a to je u mě opravdu co říct, neb se doktorům vyhýbám jak čert kříži- i tetanovku mám propadlou už víc než 6let:-))))) Bohužel podivná viróza v kombinaci s celkovým vyčerpáním organismu a silnou dehydrací udělala své.....................takže jsem celý týden nebyla schopná pozřít ani kloudné jídlo a ani vstát z postele....................postupně jsem se dozvídala od přátel, že nás bylo mnohem mnohem víc, kdo jsme takto zkončili..........................takže co napsat závěrem: AŤ ŽIJE VÝSTAVA V ML. BOLESLAVI- neb letos opravdu

STÁLA ZA TO:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((

a na závěr pár foto

 

za fotky tentokrát děkuji Jirkovi a Daně- díky moc- bez Vás bych neměla žádnou:-))))))

 

19.7.2009

NVP Mladá Boleslav

rozh: Ing. L. Jančík

Na letošní národku jsem se opět rozhodla jet jen coby doprovod a pomocná ruka- neb si stále víc a stále raději užívám výstavních prázdnin a věřte, že mě to po těch letech cestování opravdu mooooc baví:-)))))))

Letos byla výstava trochu ,,vzrůšo" neb jsem si hezky /pohoda, klídek/vyjela v 8.30 z domu a v tom mi volá Ivetka, že parkoviště u Jizery je celé pod vodou a že vystavovatelé a návštěvníci si mají zaparkovat ,,kdesi" v Boleslavi- no super, říkám si- uvidím jaká bude situace, když jsem se blížila ke Krásné Louce, zůstala jsem stát už v kopci v dlouhé koloně, která stála....Jediné štěstí, že Bolku znám poměrně dobře / kdysi jsem tu žila a pracovala/ takže jsem se otočila a vyjela zpět do parkovacího domu, kde mě parkovné vyšlo ještě levněji než kdybych stála na zablácené louce a postraní uličkou jsem to měla na výstaviště cca 200m:-))))

Přihlášená byla opět Danettka a ač jsem Danielu varovala již před uzávěrkou, že pro pana rozhodčího bude Danetta moc malá a že může očekávat i VD, rozhodla se, že se novým zážitkům a poznávání rozhodčích postaví čelem a hlavně to bude brát jako trénování Danetty, aby přes léto nezvlčila a nevyšla ze cviku- což se mi na druhou stranu zdálo víc než zodpovědné a moc ji za to chválím!!! Tudíž se jelo a ač Danetta po dvojím zlobení na minulých výstavách - tentokráte se na stole předvedla velmi solidně, v postoji ji též nemohlo být nic vytčeno a chůzi s ocáskem vždy nahoru též zvládá bez problémů- ale beztak došlo na má slova a rozhodčí ji opravdu vytkl, že je hodně drobná a opravdu zadal VD. Nicméně účel výstavy byl splněn - trénování a dřina se vyplatila, Danetta se předvedla dobře a o to nám šlo.

    

Radost nám však také dělali přátelé a tak Ivetka se svou Mendy ve třídě mladých fenek dlouho bojovala o CAJC- nakonec byla V2, ale i tak je to skvělý úspěch, neb ani Ivet to letos s výstavami nepřehání a i tak se Mendy chovala jako profík! Olinka Michlová si se svým tibeťáčkem dojela českého junior šampiona- 3výstavy-3x CAJC a JCH.je doma- moc ji gratuluji!!!! A to nejlepší nakonec naši dobří přátelé Juranovi s jejich krásným barzojem- získali v sobotu CAC, NV, BOB, BIG, BOD.....moc jsme drželi palečky a tak se v neděli opravdu zadařilo a jejich Vladimír získal

BEST IN SHOW - foto můžete vidět na www.barzojove.wbs.cz. Chtěla jsem jim držet palce na místě, ale spěchali jsme domů, neb si po výstavě vyzvedávali své nové přírůstky do rodiny ,,Gody a Ginu" jak Danuška s Jirkou tak Olinka Michlová-takže jsme si udělali fajn ,,rodinné odpoledne" . Když se mi děti rozjeli do nových domovů, slyším velké bušení a zvonění na dveře a když vykouknu a vidím před domem obr pohár- bylo mi vše jasné- Juranovi přijeli s velkou radostí osobně oznámit, že BIS je jejich /přesně, jak jsem jim v sobotu nakázala:-))))) Takže i jim moc a moc gratuluji a takový úspěch jim ze srdce přeji, protože jsou to jedni z mála lidí, kteří výstavy berou opravdu jen jako radost a prima koníčka a rozhodně nejsou posedlí honbou za tituly, vyjedou jen občas...ale pak to stojí za to:-))))

Závěrem ještě musím radostně oznámit, že se na této výstavě úspěšně zbonitovala fenka v našem spolumajitelství s CHS Iveko-Dog , naše Quality in the End:-)))

28.6.2009 MVP BRNO

rozhodčí: Robert Kubeš, CZ

 

Po týdnu jsem opět s Danou a Jirkou vyrazila na výlet do Brna na mezinárodní výstavu- zase především coby ,,psychická opora" začínající handlerky a jelikož si už dlouuuuho užívám osobního výstavního volna....tak jsem se tentokrát proběhla coby ,,handler" a provětrala tak v kruhu své kosti:-))))) Sice se profi handlingem nezabývám a ani zabývat nebudu, ale pakliže mě poprosí někdo z přátel- vždy ráda pomůžu. Tentokrát sem vypomohla paní Michlové, která v jiném kruhu vystavovala svého tibetského teriéra / mimochodem úspěšně získali CAJC!/a já vodila jejího Samíka /Secret Light Premium Bohemia- Samík má úžasnou povahu a na to, že jsme se v neděli viděli poprvé v životě, šlapal se mnou v kruhu lépe než švýcarské hodinky, moc dobře se mi s ním spolupracovalo- je to zkrátka zlatíčko a povedlo se nám spolu vyběhat V2, res. CAC.

Danettka se spolu s Danou moc snažily a tvrdě trénovaly, pohyb i postoj zvládají na jedničku, ale Danettka je stále paličatá a od minulého víkendu stále bojuje s prohlídkou na stole, pan rozhodčí na ní však šel velmi jemně a s velikou trpělivostí / za což mu velice děkuji!!! / jeho přístup k pejskům zkrátka nemá chybu! Danettku moc chválil, doporučil vytrvat a trénovat a zadal jí známku výborná 2!

 

 

20.6. Klubová výstava KCHMPP Mladá Boleslav

Opět jsem po pár týdnech vyrazila na výstavu s Danuškou a Jirkou a jejich - mojí Danettkou,

Danettka měla prvně premiéru  na klubové výstavě ve třídě mladých a zpočátku to vypadalo hodně nadějně, neb ve třídě nastoupilo 6 fenek a Danettka coby jedna z mála /ne-li jediná/ neměla za celou dobu  problémy s ocáskem, který nosila hrdě nahoru jak v pohybu, tak v postoji- z čehož jsem měla opravdu velkou radost a bylo vidět, že doma s Danuškou vzorně trénují jak pohyb, tak postoj....obrat o 360stupňů nastal při prohlídce na stole, když se Danettka začala vzpouzet a nemínila na sebe nechat sáhnout- z čehož byla v šoku nejen Dana, ale i já a přihlížející Jirka-neb ani v tomto směru neměla Danettka na výstavě nikdy sebemenší problém, ale paní rozhodčí toto samozřejmě tvrdě penalizovala a nezbývalo jí tak tedy zadat jinou známku než VD / a docela jsme valili oči- že to nebylo zapsáno v posudku, tam nebyly žádné výrazné výtky- takže opravdu velká škoda tohoto Danettčiného hereckého výkonu:-((((( /  Poté Daně s Jirkou došlo-že za vším, je Danettčin nedávný souboj s veterinářem, který ji léčil zánět v uchu- zřejmě si zafixovala, že jakmile se dá na stůl- nastane boj o ucho a tak se holt nemínila vzdát bez boje ani na výstavě:-)))))))

Pravda- byli jsme z toho v šoku všichni, ale Danušce to náladu nezkazilo- naopak ji to hezky ,,nakoplo" k velkému trénování na toto téma, tak uvidíme- zda se příště prolomí ledy:-))))

Každopádně- já vám holky věřím! A z VD si nic nedělejte- takovou známku dostávají i šampioni- takže u mladého 10ti měsíčního neotrkaného písklete - je to krásný výsledek! Bylo mi s Vámi fajn a už se moc těším na další společný výlet!!!!!!

 

 

30.5. 2009 Krajská výstava Hradec Králové

Po roční pauze jsem se letos opět vydala na nedalekou výstavu v Hradci, která se  prvně konala v areálu kempu Stříbrný rybník- kdyby počasí vypadalo jako květnové- respektive téměř červnové- bylo by to prostředí přímo fantastické pro takovouto akcičku, která přivítala letos něco přes 700 psů!!!!

Opět jsem si jela výstavu hlavně užít s přáteli a podpořit a pomoc ve výstavních začátcích mému odchovu Danettce.

Jsem moc ráda a tímto moc děkuji manželům Čermákovým, že se na výstavu přihlásili a že to s Danettkou i v tak šíleném počasí vydrželi. Celé dopoledne foukalo a poprchávalo, ale ten pravý déšť se ,,šetřil" právě až na šicunky, takže třída mladých fen, kde se sešly 2 holčičky se v podstatě posoudila bez pohybu, jelikož si paní rozhodčí holky pozvala k sobě pod stan pouze na posouzení na stole- takže Danuščin a Danettky vytrvalý a pravidelný trénink- co se chůze na vodítku týká- neměl tentokrát šanci zazářit...nicméně, paní rozhodčí Danettku moc chválila, nic ji nebylo vytčeno, ale přeci jen se v rozhodování rozhodla pro 16ti měsíční a dle ní již dodělanější fenku...Danettka si tak ve svých 9ti měsících prvně ze třídy mladých odnesla známku výborná 2 a já ještě jednou moc děkuju Daně i Jirkovi za to, že přijeli a že se o Danettku prvotřídně starají!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Ač bylo počasí proti nám a opravdu jsme všichni řádně promrzli a promokli a pro pejsky to nebyl vůbec žádný med- panovala super atmosféra i nálada. Sešla se prima parta lidí a tak bylo o zábavu postaráno- moc děkuji Janě Hynlové a Daně Opltové, že nás vzali ,,pod svá křídla" do stanu, který jsme sebou sice měli taky, ale díky nim- jsme ho nemuseli skládat a všichni jsme se vešli pod jeden!

 


 

Mladá Boleslav

Na tuto výstavu jsem se jela hlavně podívat, pak coby handler a také fandit přátelům:-))))

Vystavovala se naše mladičká fenka v našem spolumajitelství: Quality in the End Iveko-Dog

,,Nuny" a dopadla krásně- Výborná 3 ze 7 mladých fen!!!

 

 

Coby handler jsem vodila Ivetčinu druhou mladou fenku ,,Mendy" alias Princess Mendy of Iveko-Dog...která zkončila hned za Nuny coby výborná 4- paní rozhodčí se zdála na fenu moc mohutná s příliš objemnou srstí:-)))))))))))))) přitom váží méně než Nuny:-))))))

 

A také jsem velmi ráda pomohla předvézt můj odchov ,,Berušku" alias Brigitte Bardot Imperial Bohemia- ve třídě mimokonkurenci, protože její srst po totálním ostríhání na kůži její původní majitelkou ještě bohužel nedorostla- Beruška šla nádherně a já z ní mám velkou radost, že jí i se změnou domova stále zůstala veselá a ,,oprásklá" povaha, kterou měla od narození a kterou na šicinkách tolik zbožňuju! Moc děkuju Marušce Směšné- za výbornou péči a veškerou lásku, kterou jí dává, i když ta potvůrka malá občas dělá pěkné lotroviny!!!!

 

Společnost nám dělala opět naše kamarádka Martina Kubíčková, která se svým veteránem ,,Šejkem" opět získala Výborná 1!!!!!!!!!!!!!!!! a to již po 4. za sebou !!!

Na závěr chci moc poděkovat Evě Býškové za zaslání krásných fotek!

26.4. CACIB České Budějovice

přihlášeno 38 shih-tzu, Rozh. Z.Jílková, CZ

 

Do Českých Budějovic jsem původně neměla v plánu vůbec jet, ale nakonec mě přehlasovaly Ivetka Kozáková s Martinou Kubíčkovou, která se navíc nabídla, že nás v Praze naloží a odřídí celou cestu....takže, v podstatě nebylo co řešit .....ještě třídu do, které dám Noblesu, protože jsem věděla, že  mají v plánu vyrazit do Budějovic i naši dobří  přátelé z Polska manželé Patalas:-) s jejich nádhernou fenkou, nakonec jsme si řekli, že je to naprosto jedno- protože ať vyhraje ta či ona....jedna podruhé může to, co je třeba podědit....takže obě holky jsme dali do šampionek....kam také náležitě patří:-)

Ve 3h ráno budíček- což je pro mě naprosto smrtící doba....ale ještě horší bylo, že mi Ivetka zavolala, že nejede na výstavu, ale do nemocnice:-(((( Bohužel onemocněla a tak nebyl ani čas na převoz Mendy...a do Prahy jsem vyrazila jen sama s Noblesou, v Praze nás ,,nalodila" Martina Kubíčková spolu se Šejkem /nádherným veteránem a otcem naší fenky ,,Fíbí"- která právě čeká svá první štěňátka/

Posuzování šlo celkem svižně a tak po 10ti lhasácích šli hned na řadu šicinky....Šejk se ve veteránech předvedl přímo úchvatně, vystartoval s takovou rychlostí, že by předběhl kdejakého psa ve třídě mladých:-)))) a zaslouženě vyhrál!!!! V šampionkách jsme se sešli ve 3.....Na Noblesu paní rozhodčí pěla samou chválu, moc se jí libila v kostře, obdivovala její super osvalení a kompaktnost, srst i pohyb....ale tušila jsem, že krásná Madame Butterfly ji padne do oka přeci jen více... a tak se také stalo- Madam získala CAC/ moc moc gratuluju- je to další do sbírky na českého šampiona/ a Noblesa za ní res. CAC...po chvilce zcela jednoznačně získala Madam i CACIB a já se tajně modlila, abychom obhájili res. CACIB....což se také opravdu stalo...nastoupili jsme s fenkami z mezitřídy a otevřené, ale paní rozhodčí bez váhání přistoupila okamžitě k nám:-)))))))))))))) měla jsem ohromnou radost, protože Madam Butterfly již je Interšampionkou a tak jsme její CACIB podědili a tím časově splnili podmínku Interšampiona!!! Píšu časově, proto, že co se CACIBů týká....máme splněno již od září......máme na kontě již více než půl roku nasbírané 4 CACIBy ze 3 zemí...ale jaksi nám chyběla podmínka rok a den............

Chtěla bych tímto moc a moc poděkovat Ivetce Kozákové za tak úžasnou fenku, která naprosto předčila veškerá naše očekávání....ani ve snu by mě nenapadlo, že se ten černobílý, poblázněný mazlík stane něco málo po 2,5letech čtyřnásobnou šampionkou, grandšampionkou a Interšampionkou.....a že bude mít na kontě tolik titulů, že už si je pomalu ani sama nepamatuju a že její poháry zaberou celou výkladní skříň v mém salonu:-)))))

Ivetko děkuju za všechno!!!! A samozřejmě děkuju taky mému Rudíčkovi....který ,,ukuchtil" tak krásnou a šikovnou holčičku, která už s výstavami bude hoooodně brzdit a začne si užívat mnohem více řádění a veškerých psích lumpáren....Ještě ji občas někam na nějakou výstavičku vyvezem, jelikož ji to zatím stále baví, ale rozhodně to nebude v takovém rozsahu a když se zadaří...tak se možná koncem roku dočká i svých prvních miminek.......no to ale předbíháme hooodně dopředu......

 

Strašně moc děkuji manželům Býškovým za nádherné fotky!!!!!!

Ještě malá poznámka: Jsem moc ráda, že Nobleska dokončila Interšampiona právě u paní rozhodčí Jílkové- neb ta stála přímo u zrodu její výstavní kariéry a posuzovala jí na její úplně první výstavě v životě a to přesně před 2 lety v polských Katowicích, kde jí jako 7mi měsíční dorostence prorokovala opravdu velkou budoucnost- jak vidno opravdu se nemýlila!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.4. Klubová výstava Dolní Počernice

Přihlášeno celkem 60 shih-tzu! Rozh. R.Kubeš

Na klubovku jsem vyrazila především- na pomoc a podporu pro moje ,,děti" Danettku a Winouška,kteří se rozhodli zkusit jak to chodí na výstavě a jelikož byli majitelé poněkud vystrašení  a báli se do kruhu- nabídla jsem se, že to s prcky zkusím já- ráno při trénování nanečisto chodili bez problémů- naostro to nevyšlo a oba ,,závisláčci" si uvědomili, že jim v kruhu chybí jejich pravá ,,maminka"...takže si beztak křest v kruhu užili obě majitelky na vlastní kůži.

Winoušek je mazílek a miláček rodiny a tak se rozhodl, že výstavního šoumena dělat nebude- i přesto se snažil a získal známku Nadějný 2.

 

Danettka si to vynahradila a spolu s Danuškou v konkurenci 4 dorostenek

- získala na své první výstavě v životě- Velmi nadějná 1!

 

 

Danuško moc děkuju za vzornou péči o Danettku ,je vidět, že tvrdá práce k něčemu vedla - takže pro příště žádný strach z kruhu - vidíš, že vyhrát může i naprostý začátečník!

Ve třídě šampionů se nádherně předvedla naše Anabell ,,Nelinka"- mám ohromnou radost, že chodila naprosto úžasně- takto se v pohybu neprezentovala už dlouho- takže ač získala 3.místo- pro mě byla vítězkou:-) Handlerem jí byla její vlastní panička /moje mamka/ a i jí patří velké díky za krásné a bezchybné předvedení a vzornou péči o Nelinku!

 

na výstavu se za námi přijela podívat také další naše holčička DOLCE VITA ,,Pabu" spolu se svými majiteli Janou a Seanem Aust - i jim patří velké díky za to ,jak úžasně se o Pabu starají!

 

strávili jsme nádherný den spolu s našimi dětičkami a jejich super majiteli, kterým děkuji i za nádherné fotky, které na výstavě nafotili a k nimž patří i tyto

rodinné, fotečky ,,imperial" dětí!!!!!

 

Rodinka Imperial Bohemia v plné sobotní sestavě zleva: Danettka, Winoušek, Nelinka a Pabulka

a na závěr ještě nesmím zapomemnou na další úspěch dalšího z našich dětiček, tentokrát syna našeho Amora-

Famous Red Boy Sylvadog Bohemia ,,Redík", který získal ve třídě otevřené CAC!

 

11.4. Pojizerská výstava -Ml. Boleslav

Na této letošní první ,,boleslavské" výstavě se sešlo celkem rekordních 909 psů - za což by se nemusela stydět i lecjaká národní výstava u našich zahraničních sousedů:-)))))

 

Vyrazila jsem hlavně s Ivetkou, abych ji pomohla vodit mladé holky, které vzala trénovat obě do třídy mladých a jelikož Noblesa už má z ČR téměř všechny možné tituly a ve sbírce ji chyběl Krajský vítěz...tak jsem si řekla, že vyvezu i jí:-))))

Celkem se sešlo 7 shih-tzu, které posuzovala Ing. A. Košťálová

Princess Mendy of Iveko-Dog- pod mým vedením - Výborná 1, Vítězka třídy mladých - ze 3 fen- později ještě s Ivetkou získala Junior BOB

Quality in The End Iveko-Dog- Výborná 2

a Nobleska - Výborná 1, Vítěz třídy vítězů, Krajský vítěz a jelikož se paní rozhodčí jako vždy velice líbila- zadala jí í vítěze plemene a v závěrečených soutěžích navíc BIG 3!

Za což jí moc děkuji!

Byl to moc fajn den- udělali jsme shih-tzu tábor a moc jsme si výstavu užili.

 

 

7.2. MVP Brno, ČR

přihlášeno 39shih-tzu,rozhodčí: K. Opara, PL

Noblesa -Výborná 1, CAC a

dokončen GRANDŠAMPION ČR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teprve 3tí fena plemene shih-tzu, které se podařilo získat tento titul a to ji stále ještě nebylo ani 2,5roku!

A další velmi hezký posudek na kontě:-) Ač paní rozhodčí tento den vystupovala poměrně rezervovaně vůči vystavovatelům a na leckoho působila dost tvrdě, posudek jsme dostali až nečekaně hezký:

Efektní fena, pravidelný skus,velké oči,dlouhé hodně osrstěné uši,rovný hřbet,dokonale nasazený a nesený ocas, dokonalá srst a temperament.

Syn našeho Amora ,,Redík" opět zářil a získal další CAC...na dokončení českého šampiona mu tak chybí už jen 1CAC!!!!!! a poté navíc získal res. CACIB!

Gratuluji chovatelce a majitelce Sylvě Lankové!!!!!

 

 


 

24.1.2009 MVP Trenčín, SR

přihlášeno 24shih-tzu, rozhodčí :Jovanovič Nemanja /SRB/

Super start naší nové výstavní sezóny!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nobleska- Výborná 1, CAC, res. CACIB a

dokončen ŠAMPION SR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

její již 4 šampionát- v necelých 2,5letech a nádherný posudek od rozhodčího ze Srbska /rozhodčí již z 10té země světa, kteří ji kdy posuzovali-ČR,SR,PL,Německa,Rakouska, Ruska,Itálie,Irska,Izraele,Srbska!/

Syn našeho Amora /čili polobráška Noblesky/ ,,Redík" Famous Red Boy Sylvadog Bohemia

Výborný 1, CAC

Velké poděkování patří Marušce Směšné za přímo ekluzivní ubytování a péči o nás!!!

A samozřejmě Sylvě Lankové- za to, že nás vzala s Nobleskou sebou a opět nás bezchybně dopravila na výstavu i zpět!!!!

Více - později:-)))