DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

CHS SHIH-TZU & Úprava psů & Alternativní terapie

VÝSTAVY/SHOWS

tato stránka slouží k vyjádření našich názorů a zážitků z absolvovaných výstav

-pomluvy konkurence,zde nehledejte- to opravdu nemáme zapotřebí:-))))

Naše krédo:

Vyhrávej s radostí- prohrávej s hrdostí:-))))

foto ve věku 21měsíců /photo in age 21months:-)
7.12. 2008
NVP Nowa Ruda, PL
Ch. Noblesa of Amor Iveko-Dog: Výborná 1, CWC-dokončen šampion PL!!!
Syn našeho Ch. Amora Imperial Bohemia- Famous Red Boy Sylvadog Bohemia- Výborný 1, CWC!!! Redíček teď jen čeká na časovou podmínku 6měsíců k tomu, aby mohl polského šampiona dokončit!
Na tuto výstavu jsem se opět vydala spolu se Sylvou a tentokrát jsem byla řádně nachlazená a nakřapaná já /řádně nadopovaná vitamítny,homeopatiky a paraleny/:-(((( Díky tomu jsem odflákla sobotní koupání Noblesky a ta měla na výstavě  naprosto skvěle rozlítanou a neupravitelnou srst:-(((( , ale já byla ráda, že i přesto přeze vše jsme přípravu , vystavení i cestu zvládli. Sylva nás jako vždy bezchybně a výborně odvezla i přivezla....tentokráte měla na pomoc i velmi chytrého ,,pána" z navigace, kterému jsem sice nejdřív vůbec nevěřila, když nás navedl sice kratší, ale pro mě neznámou cestou...ale ukázalo se, že byl opravdu chytrý a navedl nás naprosto bezchybně až do ,,cílové destinace":-))))
Takže toto pro nás byla letošní poslední výstava završená třešničkou na dortu v podobě dalšího ukončeného šampionátu...no a příští rok v Trenčíně naviděnou:-))))
 
 
Moc děkuji za fotky Martině Smetanové a Sylvě Lankové!!!!!

16. 11. 2008 MVP Praha
Tato výstava byla pro nás letos celkem vážně ohrožená, ještě v pondělí jsem neměla jasno, zda vyrazíme, protože všudypřítomná epidemie chřipky zasáhla i moje pejsky včetně Noblesky a ta v pondělí dobrala antibiotika- čekala jsem tedy týden...jak dopadne rekonvalescence a zda jí vůbec budu na výstavu brát- neb jsem nehodlala nic riskovat, ale Nobleska se jevila v pohodě, ostatní pejsci, již také- tak jsem si řekla, že když bude ve třídě sama- čímž ji ušetřím od přílišného běhání- tak to snad zmáknem:-)Je fakt, že po 14ti dnech, kdy jsem se ji snažila držet hlavně v klidu a bez běhání a vycházek, ještě nebyla v super kondici i na srsti se to podepsalo a v sobotu před výstavou jsme měli polodenní česací maraton. Věděla jsem, že na výstavišti bude určitě opět zima- tak jsem se vybavila zásobou dek a jak to jen šlo, udržovala jsem Noblíka zabalenou v teple.
Ve třídě byla sice sama , ale pro mě to rozhodně nebyla žádná jistá výhra...už jsem si několikráte zažila, že právě z důvodu, že jedinec nemá konkurenci nebyl zadán titul...takže z toho jsem vždy předem víc nervózní, než když nás je ve třídě 10! Nicméně se panu rozhodčímu moc líbila jak v kostře tak pohybu a zadal nám bez dlouhého zdržování CAC.
V souboji o CACIB už si Nobleska zazlobila, jednak jsem už ve vodítku cítila, že už nechce držet tempo a nakonec si ještě zahrála na králíčka přeskočila slepené spoje koberce a to už jsem opravdu zvolnila rychlost a bylo mi jasné, že nemá cenu se dál snažit, navíc CACIB by nám ten den nebyl nic platný...protože ukončit Interšampiona jsme mohli až o 2 dny později:-))))))  Přesto se pan rozhodčí poté ještě stále rozhodoval mezí ní a Queenuškou a nechal nás ještě znovu projít tam a zpět...a ještě jednou dokola..Queena šla s Martinou naprosto suprově a já jí vítězství moc přála, tato fenka se mi moc líbí a i proto jsem ji ještě před výstavou tipovala na BOB...což se také nakonec potvrdilo:-)
Já jsem se s Nobleskou proběhla  ještě o res. CACIB, který jsme v konkurenci fenky z mezitřídy a res. CACové fenky ze třídy otevřené nakonec získali a to i přesto, že jsem se už opravdu nesnažila v kruhu Noblesu přehnaně honit...na to, že jsem si myslela, že se moc nenaběháme...jsme se nakonec naběhali celkem dost:-))))
 
foto: manželé Býškovi- moc děkuji!!!!
Velké pozitivum bylo, že shih-tzu měli samostatný kruh a že šlo posuzování hezky rychle. Takže jsme si připsali na seznam dalšího rozhodčího, který Noblesku posuzoval prvně- další CAC na Grand šampiona......no a toho dalšího jsme si nechali až na příští rok:-))))

2.11. 2008 MVP Nitra
Ch. Anabell Imperial Bohemia
ve třídě šampionů: Výborná 3
 
     
Syn našeho Ch. Amora Imperial Bohemia-
Famous Red Boy Sylvadog Bohemia ,,Redík" - CAC, res. CACIB!!!
 
a poloviční bratříček našich holek Noblesky a Fíbí
JCh. One The Best Iveko-Dog ,,Dantík"
CAJC-dokončen Junior šampion SR a BIS JUNIOR!
 
Velice děkuji za zhotovení a zaslání nádherných fotek Martině Smetanové!!!!!!!!!!!
Dostali jsme ještě krásné fotečky naší
,,Fíbí" z klubové výstavy!!!!
 
Moc děkuji za zaslání fotek klukům Šimčíkovým!!!!!!!!
26.10. 2008 Klubová výstava Praha
rozhodčí:Tany Ahlman-Stockmari
Na podzimní klubovou výstavu jsem původně neměla v úmyslu vyrazit- neb  od konce září jsme po sobě absolvovali dost výstavních víkendů a já si chtěla vyšetřit čas na víkend strávený  v klidu a rodinné pohodě spolu s pejsky.
Pak mne, ale přemluvila Ivetka- která chtěla jet otrkat své malé holky, takže jsem nakonec přemýšlela koho přihlásit. Nobleska toho má už letos naježděno víc než dost, tak jsem si řekla, že dám ještě šanci naši nejmladší fence Fíbí- jí to na výstavách zrovna nebaví, ale řekla jsem si, že dokud je v srsti- ještě ji vyvezu a přiberu ještě Nelinku do třídy čestné- neb ta nebyla na výstavě už rok a jelikož ji za týden čeká výstava v Nitře....tak důvod byl...aby se trochu dostala zpět do výstavního dění- po její ,,mateřské dovolené" :-)))))
Na výstavu byl vypsán původně jiný finský rozhodčí, ale jelikož jsem se osobně nesetkala ani s jedním- bylo mi to naprosto jedno a tudíž jsem se kvůli změně rozhodně nevztekala. Byla jsem ráda, že na vlastní kůži poznám posuzování od rozhodčí, která je zvyklá na něco zcela jiného než je běžné u nás v ČR a to jak co se typů šicinek týká, tak hlavně i samotné úpravy srsti.
Bylo mi jasné, že přihlášením typické ,,američanky" Fíbí jsem se takřka odsoudila k výstavnímu fiasku- ale na druhou stranu- nejezdím na výstavy jen pro úspěch u rozhodčí, jsem ráda, když se moji pejsci líbí i návštěvníkům a účastníkům výstavy:-)))Fíbí se předvedla ve třídě otevřené- kde sice věkově byla úplně nejmladší /necelých 20 měsíců!/, ale to pro rozhodčí nebylo vůbec podstatné- a samozřejmě, že nerozdýchala její velikost a výšku....a bylo jí to důrazně vytknuto v posudku- jelikož rozhodčí preferuje menší typy fen, preferuje i jiný hrudník / nevím teda jaký???, ale to je jedno:-))) preferuje také jiné úhlení končetin- jediné co se jí zdálo pozitivní byla vynikající struktura srsti, správná velikost hlavy, milá povaha, hezký výraz a správně nasazený ocas....každopádně po nadiktování tohoto posudku.....jsem měla pocit, že škála známek bude pro nás asi hodně úzká....no naštěstí jsme se ještě vlezli do tabulky a na tabuli jsem viděla známku D- čili Dobrá, je pravda, že na této výstavě se známkami VD a D opravdu nešetřilo a v končinách paní rozhodčí - jsou tyto známky zcela běžné- to jen my Češi jsme zhýčkaní a i VD u českého rozhodčího těžce rozdýcháváme...každopádně to bylo mé první D v životě a rozhodně se za něj nestydím- nejsme první ani poslední, kdo ho dostal- mají ho na kontě i mnozí šampioni či interšampioni a takový už je život. Každému se líbí něco jiného a tak jako se mě osobně vůbec nelíbí skandinávské typy shih-tzu....tak zrovna tak se nelíbila má fena této rozhodčí.
 
Před výstavou jsme i dost zkrátili srst- aby nás to opticky ještě nezvyšovalo, ale zkrátka naše ,,nohatá" modelka se nezapřela:-))))) Holt má nohy jako Adriana Sklenaříková a řezat jí je určitě nebudu:-)))) Ani úpravě na blbečka jsem nevzdala holt a upravila ji , tak jak jsem zvyklá, neb v úpravě na blbečka vypadá chudinka doslova jako ,,debil" a to jsem ji nemohla udělat:-))))))
Naše Nelinka se po roční pauze ve které stihla mít jednou 1 štěňátko a podruhé dokonce 5 a to je po porodu pouhých 11týdnů!!!!! předvedla ve třídě čestné- samozřejmě, že srst není ještě zcela v super kondici- hlavně v zadních partiích a na hlavě se porod a štěňátka hodně projevila...ale i přes to se paní rozhodčí kupodivu!!!!!!! opravdu říkám kupodivu líbila. Jelikož prosazuje většinou mohutný hrudník a hlavu a to Nelinka opravdu nemá- je to drobeček, přesto na ní ocenila vyváženost a kompaktnost, kostru, plné tmavé oko, velmi samičí výraz,velmi dobrý pohyb, milou povahu a dokonce i vynikající srst a v souboji s vítězným, krásným psem ze třídy čestné- zadala absolutního vítěze třídy čestné právě jí.
 
Jak jsem psala již na začátku jeli jsme hlavně kvůli otrkání malých holčiček od Ivetky a byla jsem znovu požádána, abych předvedla malou Princess Mendy of Iveko-Dog- v puppy se nás sešlo celkem 5 mimi holčiček a mnou předvedená Mendy zkončila na krásném 2. místě:-))) Chovala se jako naprostý profík a poslouchala mě na slovo, ještě že ji má Ivetka tak vycepovanou:-)))
 
Na závěr musím ještě zmínit úspěchy potomků našeho Ch. Amora Imperial Bohemia- sourozenci Fantastic Winner a Famous Red Boy
oba Sylvadog Bohemia získali v mezitřídě a otevřené res. CAC!!! U nich paní rozhodčí opravdu neměla problém s krásnými velkými hlavinkami a super hrudníky,
oběma velice gratulujeme!!!!!!

11.10. 2008 Speciální výstava KCHMPP Mladá Boleslav
pouhých 17 příhlášených shih-tzu, rozhodčí:A. Polgar
Na speciálku jsme se vydali coby velká ,,iveko - rodina" Ivetka jela otrkat své pupíčky : holčičky Mandy a Loli a přihlásila i Noblesku, ještě štěstí, že je to jen v Ml. Boleslavi...neb po absolvovaných 2 výstavních víkendech by se mi nikam dál jet rozhodně nechtělo:-)))))))výstava každý víkend to rozhodně není nic pro mě:-)))) Místo jsme drželi ještě Marcele a Mirkovi, kteří měli přihlášeného Dantíka a přivezli ukázat a otrkat také malého Lukyho...tudíž Iveko-Dog v plné sestavě:-)))))
Celkově se sešlo na této výstavě poměrně málo přihlášených jedinců a tak i posuzování šlo velmi rychle. Tohoto rozhodčího jsem ještě neměla tu čest poznat - takže o důvod víc, být zvědavá na jeho styl posuzování a také posudky, protože to co jsem na něj slyšela od pár známých bylo jen to...že je poměrně přísný, takže čekat mohl člověk ledacos. Na této výstavě mi přišel sympatický, usměvavý a s posuzováním se moc nepáral, neb než jsem se rozkoukala, bylo posouzeno nejen 12 moskevských toy teriérů, kteří byli před šickama, ale také všechny třídy psů , ani jsem pořádně nestihla vyfotit Dantíka v mezitřídě, kde získal CAC. Za chvíli jsem popadla malou Mandynu, Ivetka Lolíka a šup do kruhu v pupíčkách.
Samozřejmě, že v pupíčkách je každý rozhodčí shovívavý a spíš se rozplívá nad roztomilostí psích miminek a tak tomu bylo i u holek- obě dostaly krásný posudek a Mandy s odůvodněním, že je víc v kruhu vidět / je totiž o necelý měsíc starší a větší než Loli:-)))) získala VN1....já osobně bych za roztomilost dala VN1 malé Loli:-)))) ale  v této třídě opravdu nejde o pořadí, ale o to aby si prcci zvykli na výstavní prostředí, takže o nic nejde a dokonce i medaile dostali obě dvě stejné...takže si nemají co vyčítat:-))))))
 
 
Běžela jsem si doupravit Noblesu , neb třída mladých, mezi i otevřená byla opět bleskově posouzena. Noblesce jsem po Evropě zkrátila o pěkný kus top-knot...neb už jí ten velký bobajz na hlavě tíhou padal a tak mě to v Budapeští rozčílilo, že jsem se rozhodla pro radikální střih, který ji sluší víc:-)))
V kruhu jsme se opět sešli s 10ti letou ICh. Vanity Bohemia Acro- pan rozhodčí nejprve s úsměvem prohlásil, že určit vítěze z takto pěkných fen pro něj nebude jednoduché/ a měl pravdu- protože se mu v kruhu sešly  feny, kde jedna zvítězila před týdnem na Evropě a druhá má za sebou kdysi také vítězství na Evropské a dokonce i Světové výstavě- takže o kvalitách obou není pochyb/ nakonec se rozhodl pro Vanitu. Obě měli své plusy i mínusy, ale zvítězit může jen jedna a my to Vanitě přejeme- je vidět, že BOHEMIA ACRO položila svými odchovy opravdu kvalitní základy chovu v ČR a je super, že i 10ti letá fena po tolika štěňatech je v takovéto kondici!
Nobleska získala res. CAC a v podstatě si drží tento rok trend...že co výstava to titul:-))))))))))))))))) Takže z ní máme opravdu VELKOU radost !!!! A máme o důvod víc jezdit s ní v ČR nadále i příští rok- vždyť jsou jí teprve 2 roky - takže bychom se příští rok doma nudili:-))))))))))))))))) a ač máme Granda rozjetého ...tak do 10ti let času dost, ale já doufám, že v tom věku se bude už jen válet na naducaných polštářích a lítat po zahradě.....i když kdo ví.....ona je výstavní nadšenec a exhibicionistka 1. třídy...takže se třeba budu na těch polštářích válet pro změnu já:-))))))
 
 
až na fotkách jsem si všimla, že Nobleska byla jak z reklamy na prací prášek....bílá je opravdu bílá:-)))))
Posouzeno bylo už v 11h což bylo super,takže byl čas na menší pokec s přáteli a poté upalovat domů, kde jsme konečně po týdnu oslavili úspěch z Budapešti:-))))))Takže jsme si užili skvělé grilování, dortík a super náladu!
Velká gratulace patří také našemu polobráškovi Dantíkovi, který nejenže získal další český CAC, ale také převzal titul a pohár klubového junior šampiona!
 
Za fotky moc děkuji manželům Býškovým- kterým taktéž velmi gratuluji k velkému úspěchu jejích obou kluků Matýska a jeho syna Fredíčka!!!!!!!!
 

Evropská výstava

 Budapešť 2008

Ohromný úspěch naší

Ch. Noblesy of Amor Iveko-Dog!!!!

Výborná 1 CAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

pokud se chcete dozvědět o EV více..přečtěte si naši reportáž - rozklidněte si tlačítko v pravém horním rohu


MVP Wroclaw, PL

rozh. V. Nataletti, I

30shih-tzu

Obě děti našeho Rudíka zabodovali!!! Nobleska CAC,BOS /nejlepší fena plemene/ CACIB...Redík CAC

a v ten den se Rudíkovi v Brně shodou okolností narodila další 4 překrásná štěňátka:-)

Tahle výstava by se mohla nazvat - velká polská výprava:-)))) Do party mě totiž přizvaly 2 super osůbky a to Sylva Lanková a Olinka Maternová- s nimiž jsem na výstavu jela . I když jsme všichni vstávali ještě za hluboké noci a cesta byla díky mlze místy dost drsná...tak nálada byla zpočátku skvělá, atmosféra houstla až po příjezdu do Wroclawi...neb dle mapy vytištěné z googlu to vypadalo, že ke stadionu musíme dorazit po pár kilometrech snad během 10ti minut...jenže dle navigačních šipek /ještě, že je tam pořadatelé dali....jinak by jsme po Wroclawi kroužili asi ještě teď:-))) - jsme objeli snad okružní jízdu celým městem, která trvala přes 30minut a vzhledem k tomu, že výstava začínala od 10h......a my jsme v 10.30 stáli v koloně před parkovištěm......všechny 3 jsme se daly na modlení, aby pořadatelé nepřehodili plemena...jinak si tak akorát budeme moct dát klobásu a jet domů:-))))  A to jsem ve Wroclawi nebyla prvně........ale jet tam znovu...opět netrefím:-))))))))))))))))))))

Každopádně modlitby byly vyslyšeny, posuzování šlo opravdu dle rozpisu na internetu a tak jsme nakonec měli času víc než dost a díky dělbě práce jsme vše zmákli v rekordním čase.  Doby, kdy člověk mohl pěkné šicky v PL počítat na prstech jedné ruky jsou dávno pryč, obliba plemene tu stoupá a také stoupá úroveň kvality jedinců, péče o ně i předvedení- takže například ve třídě šampionů psů se bylo opravdu na co dívat!!!! A rovněž BOB v podobě překrásné veteránky- manželů Patalas.....to byla opravdová nádhera! Jejich chovatelská stanice MERLOT byla také sponzorem plemene shih-tzu a pro vítěze dorostu, nejlepší fenu a psa plemene , junior BOB a BOB měli připravené krásné poháry a pro každého vítěze třídy pak překrásné mašličky na top knot!

Posuzoval pan Valerio Nataletti z Itálie, kterého jsem měla tu čest poznat prvně...velmi mne potěšil jeho přístup jak k vystavovatelům tak ke psům, je to opravdu velmi milý a galantní rozhodčí. Během dne jsem sledovala jeho styl práce i způsob posuzování. Mezitím jsme si připravovali naše zlatíčka a ve stanu jsme si díky Olince, která byla skvělou hostitelkou a byla vybavená skutečně na vše...tudíž kafíčko, čajíček, koláčky....a my se v pohodě a klídku občerstvovali:-)))

Jako první šla na řadu Sylva, která v mezitřídě zcela jednoznačně s Redíčkem, který v kruhu zářil...jako by byl vypraný v Perwolu...vyhrála a získala CWC.

Poté nastoupila Olinka s Andym, kde ve třídě otevřené v konkurenci 5ti psů...opravdu fantasticky předvedla Anduláčka jak v postoji, tak na stole a i v pohybu...dokonce jsem doufala v jeho 1.místo...jelikož zůstali v posledním kole jen on a ještě 1 polský pes, který byl sice hezký, ale v rozhodujícím kole se trochu seknul v pohybu, myslela jsem, že tedy vítězství padne jednoznačně na Andyho s Olinkou....ale panu rozhodčímu se zkrátka víc líbil světlejší pes a tak mu odpustil i mírné stávkování a zadal mu CWC.

Pak Olinka nastoupila znovu tentokráte s Ulí do mezitřídy, konkurovala jim též velmi hezká polská fena a já i Sylva, která se prostřídala ve focení - jsme byli napnuté, jak kšandy- jak tento souboj dopadne. Tentokráte to byla právě Olí s Ulinkou kdo získal CWC:-)

Pak jsem nastoupila ve třídě otevřené s Noblesou já...dle katalogu jsme měli mít 1 fenku v konkurenci, ale i přes hlasité vyvolávání vedoucího kruhu se fena nedostavila, začalo tedy posuzování bez ní. Noblesce slunečné počasí vůbec nesvědčilo, bylo jí vedro a já na ní viděla, že tohle není její šálek kávy a že se jí nechtělo zrovna moc dobře chodit, ale po důkladném posouzení na stole se panu rozhodčímu velice líbila a i když nešla tak jak jsem jindy zvyklá- CWC nám s úsměvem zadal. Fena v šampionech se též nedostavila, takže zbývalo posoudit veteránku...poté se najednou v kruhu objevila fena ze třídy otevřené...a nechala se zpětně doposoudit. Pak jsme v boji o CACIB zůstali jen já a Olinka, vzhledem k tomu, že Noblesa o CAC šla tentokrát nic moc....a před kruhem se mi rozplácla jako žabička a vypadalo to, že ji v tom sluníčku už k další akci ten den nepřemluvím..rozhodně jsem s CACIBEM nepočítala, ale Noblík asi chytla druhý dech.....asi měla hodně dlouhé vedení a jelikož není zvyklá na venkovní výstavy...tak jí asi až poté došlo, že je vlastně na výstavě:-))))))))))))))))))))) a rozešla se už moc hezky a tak padnul CACIB na nás, nezastírám, že jsem měla velkou radost neb je to její 4. CACIB ze 3 tí země!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tudíž máme v podstatě splněné podmínky na interšampiona....chybí nám pouze časová podmínka....čili rok a den od 1. CACIBa......takže ten poslední už můžeme získat kdekoli,ale nejdříve v 2. polovině listopadu. Na to, že jsou Noblese 2 roky....je to opravdu SUPER!!!!!

A jak už jsem zmínila výše v souboji o BOB zvítězila nádherná polská veteránka manželů Patalas- kterým jsem srdečně gratulovala, neb dle mě to byl jasný vitěz už při pohledu do katalogu!!!!! A opravdu nikdo- kdo tuto fenu na místě viděl by ji netipoval 10let!

Po výstavě jsme se v klidu nadlábli, vyvenčili šicinky, sbalili a pomalu se sunuli domů...Litovala jsem Sylvu, která chuděra měla už v sobotu za sebou pár set km...do a z Budějovic, téměř žádný spánek a opět nekolika set kilometorvá cesta do Wroclawi a zpět, ale ona to zvládla na jedničku, proto před ní smekám- neb jízda neměla chybu!!!!!!

Mé velké poděkování patří oběma jak Olince tak Sylvě za bezvadnou atmosféru, skvělé občerstvení, dobrou náladu, zhotovené fotky a dopravu tam i zpět.

Bylo to vážně super a já doufám, že i naše příští plánovaná akce se takto vydaří.....nebo ještě lépe:-))))

      

Podještědská výstava psů LIBEREC

rozhodčí: Mgr. B. Ovesná, přihlášeno 6 shih-tzu

Letos naše první výprava na krajskou výstavu:-))) Rozhodla jsem se vyrazit si do nedalekého Liberce s naší nejmladší fenkou Fíbí, přeci jen to byla její teprve 3 tí výstava, tak ať se oťukává, neb ve třídě mladých toho moc díky úrazu oka nestihla. Prezentovala se krásně a přísné paní rozhodčí se velice líbila a zadala jí tutul

Vítěz třídy a Krajský vítěz:-)

 

Mezinárodní výstava psů Mladá Boleslav

rozhodčí: Ing. L. Jančík

Noblesa ve třídě šampionů: V2, Res. CAC

Další boleslavská výstava pro letošní rok:-) sem se nám jezdí

moc fajn a tak víceméně každou výstavu jedeme, abychom zas tak úplně nevypadli z výstavního dění. Tentokrát jsme opět byli v příšerné hale /což se dalo čekat/ ač jsem se připravila na brzký příjezd a na výstaviště jsme vcházeli kolem 8hodiny, tak náš prostřední kruh byl již zcela obsazen a my si neměli ani kam postavit klec- natož se utábořit vč. stolu a židliček. Moc bych proto chtěla poděkovat Ivetce Stehnové a Lence Bejčkové, že nám poskytli ,,azyl" a na úkor jejich místa- nám pomohli s nastěhováním a ,,vmáčknutím se" k nim- ještě jednou mooooc děkuji!!!!!!!

 

 

 

Za fotky mooooc děkuji Olince Maternové a Lence Vodičkové!!!!!!

Speciální výstava Shih-tzu

Praha

rozhodčí: Z. Krsková, přihlášeno 50shih-tzu

Na tuto výstavu jsme jeli především převzít diplom a pohár Klubového šampiona pro naší Noblesku.

Jelikož 2 naše holčičky čekají štěňátka a předpokládala jsem, že ty mladší Fíbinka s Nobleskou- mají koncem července hárat /a předpokládala jsem zcela správně:-))))) vyvezla jsem po dlouhé době na výstavu mé největší zlatíčko Rudíka a to pouze do třídy čestné- a jak se ukázalo, opravdu dělal čest svému plemeni, jelikož se paní rozhodčí velice líbil a při jeho ,,čestném kolečku" prohlásila, že se jedná o ukázkového představitele plemene, že takto by dle ní měla ,,šicka vypadat" . Čímž mi samozřejmě udělala velkou radost a moc ji děkuji za tato milá slova.

 

 

v mezitřídě se nádherně předvedl Rudíkov syn ,,Redík" alias Famous Red Boy Sylvadog Bohemia a stejně tak jako týden před tím na NV v Ml. Boleslavi získal CAC-moc gratulujeme majitelce a chovatelce Sylvě Lankové.Redík roste opravdu do krásy:-)

 

ve třídě puppy fenek jsem pomohla Sylvě předvézt malou Grejsínku, byla to opravdu legrace...neb malá Grejsí pojala pohyb v kruhu ala hon na sestřičku, která šla se Sylvou před ní a tak nádherně hopsala v trávě jako malý zajíček - no zkrátka byla kouzelná stejně jako všechna štěňátka v tato třídě a nezávídím nikdy žádnému rozhodčímu zadávání pořádí- neb se to snad v této třídě ani nedá:-)))) ...ale holky nakonec dopadly skvěle a navíc si to v kruhu fakt užili a my dvě se Sylvou taky:-))) Takže ,,má" Grejsí byla z 5ti fenek Velmi nadějná 4 a její sestřička Goldínka- Velmi nadějná 2

 

Výstavu jsme si skutečně užili- Sylva obstarala party stan a pod ním jsme se utábořili společně s Luckou a Alexem Kubovými a jejich rodinou a také Míšou a Davidem a o legraci a dobrou náladu nebylo skutečně nouze, jen to vedro mohlo být kapku menší.....ale hned po zkončení výstavy se spustil pořádný deštík, který přeci jen trochu pročistil vzduch.

Chtěla bych moc poděkovat za všechny nádherné fotky Lucce a Alexovi a také Martinu Šimčíkovi- Díííííky!!!!!

Národní výstava Mladá Boleslav 20. 7. 2008

rozhodčí: M. Guniš, SR

1. výstava v Mladé Boleslavi o které mohu říct, že byla SUPER, náš kruh byl totiž umístěn pod venkovním přístřeškem, takže jsme se nemuseli pařit v příšerné hale jako je zde zvykem-mé modlitby byly vyslyšeny- díííííky pořadatelům:-))))))

Noblesa /třída vítězů- 2 feny/ - Výborná 1, CAC, Národní vítěz!!!!

a načatý Grand šampion ČR:-)))) a to nám ještě stále nebyly ani 2 roky....


Na této výstavě slavili úspěchy také naši přátelé a jejich pejsci- poloviční bratříčci Noblesky:

One The Best Iveko- Dog ,,Dantík" - ve třídě mladých V1, CAJC a dokončen Junior šampion ČR!!!!!

Famous Red Boy Sylvadog Bohemia/syn našeho Amora/,,Redík" - V1, CAC

Velice gratuluji jejich majitelkám: Paní Žourkové a Sylvě Lankové:-)



Klubová výstava KCHMPP 21. 6. 2008 Mladá Boleslav

přihlášeno 16 shih-tzu, rozh. J. Matyáš, SR

Nobleska se prvně předvedla ve svých 22 měsících ve třídě šampionů a získala res. CAC:-)

Brilliant Star se ve svých 15ti měsících předvedla s o mnoho staršími fenkami ve třídě otevřené a na své 2. výstavě v životě získala Výborná 3

Poloviční bratříček obou našich holek One the Best Iveko Dog

získal ve svých 13ti měsících CAJC a BOB!!!!!

Moc gratulujeme šťastné majitelce paní Žourkové!!!!!


Pohodičková výstava, na kterou to máme opravdu kousíček- měla sloužit hlavně coby trénink pro naše holky-
Nobleska, aby nevyšla ze cviku...neb začíná jezdit ve třídě šampionů a byť má na Grand šampiona ve svém věku opravdu hoooodně času....tak ji neuškodí jednou za čas proběhnout se v kruhu, jelikož to opravdu miluje:-)))))))
A Fíbí zase pro změnu na výstavy začíná teprve pomýšlet a trénovat, nejdříve byla  nesvá a trochu zazlobila , ale brzy pochopila, že o nic nejde a chodila hezky a na stole a později i na zemi stála jako přikovaná- čímž mi udělala velkou radost:-) No a v závěru mi vyrazil dech / v tom dobrém slova smyslu/ BOB pro Dantíka....už coby štěňátku jsem mu předpovídala velkou budoucnost....a pomalu, ale jistě se to plní:-)))) Jen tak dál Dantíku!



2x MVP Bratislava: 17-18.5. 2008


Sobota: 10 shih-tzu, rozhodčí O. Kupriyanova, Rus

Ch. Noblesa of Amor Iveko-Dog:

Výborná 1, CAC, CACIB, kvalifikace na Cruft´s 2009 a BOB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokončen klubový šampion!!!!!!!



Neděle: 8 shih-tzu, rozhodčí Pogessi Manola Ametoli, I

Ch. Noblesa of Amor Iveko-Dog

Výborná 1, CAC, CACIB, BOB!!!!!!!!!!!

Za fotografie chci moooc poděkovat Míše, Sylvě a paní Erice Pekárové!


Sylvě a Míše chci také poděkovat za celou super dámskou jízdu a pro mě jednoznačně víkend roku- holky fakt to nemělo chybu....děkuji za vše, je toho opravdu hodně: za skvělou zábavu, bezvadnou a super cestu, pomoc s klecí, balením věcí, focením, nošení kávičky atd....byly jste obě fakt andílci,

díííííky Vám !!!!!!!




Klubová výstava Shih-tzu klubu ČR, Dolní Počernice

27. 4. 2008, rozhodčí Karel Hořák, přihlášeno 58 shih-tzu


Nobleska- Výborná 1,CAC- dokončen ČESKÝ ŠAMPION!!!!!!!!

a je pouhý 1 bod- před dokončením Klubového šampiona!!!

a

BOB


Moc děkuji panu rozhodčímu Hořákovi za všechna ocenění , milá slova a především nezapumenutelný zážitek!!!

A také za pravdivý výrok, který mi řekl na závěr při svém odjezdu:-))) Víte, kolik nepřátel teď budete mít???

No už to víme, ale s tím se musí počítat....to je holt odvrácená tvář slávy:-)))

To nám, ale radost nezkazí....NAOPAK, radujeme se ještě víc, malá oslava je za námi a ta velká nás teprve čeká v neděli s našimi přáteli:-)))))))))))))))))))))))))))


Poděkování

Chtěla bych tímto poděkovat Ivetce Kozákové za úžasnou Noblesku, kterou odchovala a svěřila mi ji do spolumajitelství, je ,,dítětem lásky" její fenky ,,Čoko" a mého ,,Rudíka"-narodila se coby jedináček a už od malička dávala najevo svou vyjímečnost ...netrvalo tedy dlouho a padlo rozhodnutí, že se neprodá ani za nic!!!

Intuice se potvrdila a malá Nobleska sklízí úspěchy ode dne, kdy vkročila do výstavního kruhu.

Ve 20ti měsících je Českou šampionkou, českou junior šampionkou, klubovou junior šampionkou,

BIS DOROST, BIS Junior, 2x BOB...před dokončením klubového šampiona ..mnohokrát CAC,CAJC

atd ...atd.....načato má několik dalších šampionů včetně Interšampiona.....posouzená byla v CZ, SK, PL,D...od mnoha rozhodčí z ČR, PL, IRL, A, D ......a to si jezdíme po výstavách jen tak ....rekreačně:-))))

A výstavy budeme omezovat ještě více....neb tituly nejsou vše....mnohem větší radost nám dělá společný čas strávený s našimi zlatíčky:-))))



Klubová výstava kchmpp mladá boleslav

29. 3. 2008 rozhodčí Monika Blaha, A

24 shih-tzu

Na této výstavě se prvně představila naše 13ti měsíční ,,Fíbí"

Brilliant Star Imperial Bohemia...ačkoli si v počátku nebyla příliš jistá v přeplněné

hale plné lidí a psů.....nakonec se předvedla krásně a získala nejen moc hezký posudek, ale také známku Výborná 3:-))))

Naše ostřílená výstavní ,,exhibicionistka" Nobleska...měla dnes celkem vážné ,,zažívací potíže" /páníček ji večer před výstavou dopřál kousek biftečku:-)))))))) nicméně ustála i to /mákli jsme si spíš my....s omýváním a čištěním její zadní partie:-))))))...nicméně

jako vždy se předvedla báječně a získala svého již 3tího CACe z ČR...takže je již pouhý krůček před dokončením šampiona ČR:-)))))))))

Za fotky tentokráte velice děkuji kamarádce Sylvě Lankové!!!! Její Redíček v konkurenci 6ti mladých psů získal ocenění Výborný 3- gratulujeme!!! Více můžete vidět na www.sylvadog.wbs.cz


Fíbí před výstavou- po vykoupání a na výstavě:-)))))))))))))))))))

 

 


Wilsdruf2008

Klubovávýstava Wildruf 2008, Německo

přihlášeno20shih-tzu, rozhočí. S.Kuratko


Klubová výstava Wilsdruf, Německo

Naše výsledky:

JCh. Noblesa of Amor Iveko- Dog: res. CAC VDH, res. VK

syn našeho Ch. Amora Imperial Bohemia /poloviční bráška Noblesky:-) ,,Redík" Výborný 1, Jgd. CAC!!!







CACIB Brno - 10. 2. 2008

přihlášeno 29shih-tzu, rozhodčí /judge: RNDr. J. Ovesná, CZ

JCH. Noblesa of Amor Iveko-Dog / mezitřída 3 feny/

Výborná 1, CAC, res. CACIB

Mnohokrát děkuji za super fotografie manželům Býškovým a Lence Hynkové!!!!


Nobleska si v Brně zvládla dodělat tu ,,těžší polovinu" českého šampiona....čili druhou MV což je ve věku necelých 18ti měsíců naprosto super:-)

Brněnská výprava:-)

Kdyžj sem ráno ve 4:30 oškrabávala mého omrzlého swiftíka a nakládala zbytek věcí,nevěřila jsem, že jakmile se rozední čeká nás přímo jarní prosluněný den- tudíž původně plánovaná jízda ,,smrti" se nekonala, neb se jelo přímo pohádkově!!! Cestou jsem naložila Ivetku a Janičku s Pínou a čekala nás ryze dámská jízda jak vyšitá:-)

Náš mladičký odchov Pína alias Bombastic Baby si odchodila výstavu vmladých a jelikož není zvyklá na takové přeplněné haly...nechtěl se jí nosit ocásek a tím pádem získala VD, ale i tak si splnila jednu zpodmínek pro uchovnění a v dubnu ji bude čekat bonitace.


Mezinárodní výstava Trenčín, SK

rozhodčí: E. Deutscher, přihlášeno 16 shih-tzu z SR, CZ, PL

Naše první letošní výstava dopadla víc než skvěle

NOBLESKA V1, CAC, Res. CACIB:-)

Děkuji tímto Daně Liškové a jejímu manželovi Alešovi za to, že jsem mohla jet s nimi a jejich kokřími holčičkami-

cesta i výstava byla díky nim opravdu SUPER!!!! Jejich Valentýnka si vyběhala CAC,CACIB a dokončila tak šampiona SR. Tudíž

výprava se fakt zdařila! Bezvadná parta se sešla i u šicinek, takže byla super nálada i legrace a tak to na výstavách má být:-)

A mé veliké díky opět patří manželům Býškovým za pořízení a zaslání fotografií!!!